Saarburg

In een ver verleden ben ik met een aantal vrienden en hun ouders op vakantie geweest naar Saarburg. Een Duits dorp aan de rivier de Saar, ten zuiden van Trier. Een van de dingen die me is bij gebleven van die vakantie is het heerlijk Italiaanse ijs. En natuurlijk moest dat nog een keer geprobeerd worden. Dus ben ik gaan kijken of de ijssalon er nog zat. En ja, ik had geluk.

Het viel me wel op dat ik nu volledig anders tegen het dorp aankeek. De kasteelruïne kon ik me eigenlijk niet meer herinneren, maar die is toch heel indrukwekkend. Daar heb ik ook zeker enige tijd doorgebracht, ook om van het uitzicht te genieten. Het dorpje opzich is niet groot, maar straalt wel iets uit. Zeker het plein midden in het dorp, dat vol stond met terrasjes was heel gezellig.


Uitzicht vanaf het kasteel

Trier

Na mijn bezoek aan Saarburg ben ik nog naar Trier gegaan. Hier moeten ook enkele mooie dingen te zien zijn. Helaas was het al wat later op de middag en ik het treinzitten wat zat, dus ben niet echt ver gekomen in Trier. Het bier was lekker en de kleding niet al te duur. Trier is nu wel een van de reisdoelen van een eerst volgende vakantie. Misschien neem ik een hotel in Trier of anders in de omgeving.