Vervoer

Vervoer in Luxemburg
Vervoerder Route Prijs in €
NS Rotterdam - Clervaux v.v. 60,00
CFL Alle vervoer in Luxemburg 13,50
Die Bahn Wasserbillig - Saarburg - Trier - Wasserbillig 20,00
Binnen Luxemburg heb ik ook lijnbussen gebruikt

Om overal te komen heb ik vooral gebruik gemaakt van de trein. Dit ging over het algemeen prima. De enige stukken die minder gingen waren die in Nederland waar ik met de NS reizen moest. Op de heenweg moest ik al van Rotterdam, via Utrecht, naar Maastricht. Dit omdat de verbinding via Dordrecht weer eens niet begaanbaar was. Dat kostte me dus een uur extra reizen.

In België, Duitsland en Luxemburg reden alle treinen perfect op tijd. Zeker de treinen in Luxemburg zijn heel goed. Overwegend moderne treinstellen die optijd rijden.


Luxemburgs treinstel

Om in Vianden te komen, dat heeft geen station meer, moest ik gebruik maken van de bus. Ook deze rijdt prima, en laat meteen weer andere stukken van het land zien. Het enige nadeel van de bus was, dat ik bij vertrek ineens 2 uur wachten moest, omdat er in die tijd even geen bussen reden. Ik heb dus een ruime tijd heerlijk aan het water gezeten.

De kosten van het openbaar vervoer in Luxemburg zijn laag. Je kan op het station een dagkaartje kopen, a € 4,50. Hiermee kan je de hele dag gebruik maken van de trein en de bus. Misschien een idee om zoiets in Nederland ook eens in te voeren.