Wiltz en Vianden

Wiltz

Zowel Wiltz als Vianden stonden ook op mijn lijstje om te bezoeken. Beide van wege hun kasteel. De wandeling naar het kasteel van Wiltz was lekker. Het ligt een kilometer of 3 van het station en er ook nog eens een meter of 400 boven. Even doorlopen dus. Om bij het kasteel te komen moest ik door het centrum heen, dit zag er wel heel gezellig uit. Alleen miste ik een terrasje in de zon, een biertje had wel heel lekker geweest.

Het kasteel vond ik de minste van alle kastelen die ik deze vakantie gezien heb. Ook hier zat een oorlogsmuseum in, dat pas rond een uur of 2 in de middag open ging, en ik dus niet gezien heb.


Kasteel te Wiltz

Vianden

Het kasteel in Vianden , helaas gesloten wegens een verbouwing, was wel heel indrukwekkend. Gelegen bovenop een heuvel kijkt het uit over de omgeving. Bij het uitstappen van de lijnbus stond er direct een bus klaar die rondritten in de omgeving verzorgt. Deze heb ik dus ook genomen. De rit, alles bij elkaar een heel ruim uur, was zeker de moeite waard.

Kasteel te Vianden

Niet alleen het kasteel, vanaf meerdere kanten, zat in de route maar ook de grootste wateropslag in Luxemburg. Deze werd als ik het goed begrepen heb gebruikt voor energie opwekking. Om deze reden ligt die wateropslag ook op een hoogte van rond de 400 meter. Je kan dan ook ver alle kanten opkijken, aangezien dit meteen het hoogste punt in de omgeving is.

Wateropslag Vianden

Een 2e bezoek aan Vianden gaat er zeker komen. Ik wil dit kasteel ook van binnen zien en foto's maken terwijl de zon schijnt. Helaas was dit net de enige dag in mijn vakantie dat ik geen zon had.