Chiang Mai

Met de nachttrein vanuit Ayutthaya kwamen we aan in Chaing Mai. Een reis van een uur of 12 (inclusief vertragingen). Maar zeer goed te doen in de nachttrein. De bedden liggen prima en er is zelfs iets dat op ontbijt lijkt.

Bij aankomst in Chiang Mai werden we opgewacht op het station. Blijft raar als je zo ver van huis iemand ziet staan met een bordje met je naam erop. We werden naar ons guesthouse gebracht, net iets buiten de oude stad, maar verder prima te bereiken. De rest van de dag een beetje rondgekeken en 's avonds naar de avond/nacht markt geweest. Ook nu regende het weer dus de drukte viel hier ook mee.

De volgende ochtend onze spullen opgeslagen en vetrokken op de trekking (zie pagina trekking)

De dag na de trekking heb ik rustig uitgeslapen en die dag vooral veel gerust (mijn enkel deed goed pijn). Nog even rondgelopen, een internet cafe ingeweest en eindelijk een boek gekocht waar ik al lang naar op zoek was, 'The hitchhikers guide to the galaxy van Douglas Adams' dus later op een terras zitten lezen en mensen kijken.

De 12e Chiang Mai in, om aan de hand van de Lonely Planet alle tempels etc te zien, al had ik er wel genoeg gezien ondertussen. Ze lijken toch wel op elkaar. Bij een van de tempels zat een school waar ze monniken opleiden. Hier een gesprek gehad met 2 van die monniken. Dit werd ook gevraagd, voor hun om het engels te oefenen en voor de toerist om meer te leren over het boedhhisme en het leven van de monnik.

Aan het eind van de middag terug naar het hotel om onze tassen op te halen. Gelukkig konden we nog even een kamer in om te douchen voordat we richting trein gingen. Nu weer met de nachttrein terug naar Bangkok. De vertraging voor vertrek was een uur of 2. Dus dat was even wachten. Vlak voordat de trein kwam werden alle reizigers die in de 2e of 1e klasse zouden reizen verzameld en naar een plek een meter of 50 van het station gebracht. Daar stonden we, ergens tussen de rails, geen perron oid te zien. Hier stopte dus de 2e en 1e klasse.