Koh Tao

Koh Tao, het stranddeel van de vakantie. Om er te komen zijn we met de nachttrein van Nakhon Pathom naar Chonburi gegaan. Daar met nog veel meer backpackers verzameld in een wachtruimte en dan met de boot naar koh Tao. Het was weer eens slecht weer, dus de reis per boot was niet echt lekker (ik heb de wc meer dan eens gezien), dus buiten gaan staan was niet echt een optie. Na een uur of 4 varen waren we dan eindelijk op het eiland. Hier zou een auto klaar staan om ons op te wachten. Helaas was die er niet. Dus maar een taxi genomen en naar het complex toe. Hier kregen we wel een mooie hut, dus eerst een douche genomen en droge kleren aangetrokken. Toen we in de avond wilden gaan eten was er toch wel een probleem. Er was geen eten meer. De boot die het had moeten aanvoeren was door het slechte weer niet gekomen. En het eten dat er nog was was verwerkt door een grote groep thai die ineens waren komen opdagen. Diezelfde avond hebben we ze met zijn allen horen karaoken. Niet om aan te horen.

De volgende dagen is er niet echt veel gedaan, vooral relaxen en rusten. Het zwembad en de zee waren zeer dichtbij, dus gaan zwemmen was niet echt een probleem. En als het weer eens regende was er altijd nog de tv. Ook het dorpje waar we vlakbij zaten zijn we nog even in geweest. Echt een heel klein dorpje op een eiland. Leuk om te zien.

Hier was wel de enige keer dat we ongedierte bewust hebben meegemaakt. In de nacht zat de bad kamer, die lager lag, vol met kakkerlakken. En dan grote kakkerlakken. Niet echt fris dus.

Toen we teruggingen bleek de boot die we eerder gereserveerd hadden helemaal niet te gaan. Uit de vaart genomen voor onderhoud. Dus na even zoeken een andere boot gevonden. Het was slecht weer en dan blijkt het niet lekker te zijn in een draagvleugelboot. De eerste mensen waren al binnen 5 minuten groen en het aantal dat over heeft staan geven was echt heel groot. Deze keer was ik er niet bij, dit beviel mij een stuk beter dan de normale boot. Via Chonburi ging het weer met de nachttrein terug naar Bangkok.