Trekking

De 8e, de tijd gaat hier echt hard, werden we rond een uur of 10 opgehaald voor de trekking. Na een tussenstop op een plaatstelijke markt (lees 7-11) om het laatste proviand in te slaan voor richting de olifanten. Hier hebben we een rit gemaakt van bijna 2 uur of zo'n beest. Op zich wel leuk al moet ie wel doen wat wordt aangegeven en geen eigen route gaan verzinnen.

Na de olifanten door richting het regenwoud. Hier werden we uit de auto gezet en begon het lopen. Gelukkig maar voor een minuut of 15, waarna we bij een waterval lunch kregen. Na de lunch meteen het zware stuk. 45 minuten lang berg (heuvel) op om op hoogte te komen. Dit was echt niet leuk meer, zeker niet omdat het geregend had en je dus bij iedere stap omhoog een halve omlaag gleed. Boven aangekomen eerst een kwartier naar adem en koelte lopen zoeken voordat ik weer verder kon. Een goede uur of 2 later kwamen we op onze bestemming, een dorp ergens in het regenwoud. Schoon stromend water en electriciteit zijn niet aanwezig natuurlijk. Een hete douche zit er dan ook niet in. Fatsoenlijk naar de wc is in dit land toch al moeilijk. In zo'n dorp krijg je dus een gat in de grond.

's Avonds kregen we nog een optreden van de plaatselijke kinderen. Die kwamen allemaal liedjes zingen bij het kampvuur. En dan op de achtergrond een 'vuurwerkshow'. We zaten wel even raar te kijken toen een van onze gidsen ineens een Lord of the Rings dvd uit zijn tas trok, in het Thais nog wel. Die ging ie dus kijken (hij woont echt in dat dorp). Blijkt dus dat een aantal huizen is uitgerust met een zonnecollector om zonne-energie te verkrijgen. Dus overdag kunnen ze gewoon dvd kijken op breedbeeld tv.

's Nachts slapen in een hut in dat dorp. Je kreeg een deken om op te liggen en een slaapzak om in te liggen. Ook een muggennet hoorde bij de standaard uitrustig. De schurfterige en smerige hond die bij ons in de hut kroop was wel een heel stuk minder.

De volgende ochtend weer verder lopen. Het ontbijt, brood geroosterd boven vuur, dat wij niet hadden opgegeten werd uitgedeeld aan de echt armen in het dorp. T is goed te zien dat zelfs in zo'n dorp er rijkeren en armen zijn.

Lekker doorgewandeld die dag. Bij de laatste pauze begon het te regenen. Schoenen uit (zoals dat bijna overal moet) en lekker droog op de veranda gaan zitten. Tegen de tijd dat het weer droog was mochten we ook weer verder. Dus ik spring naar beneden. Dom dom dom dom dom dom. Mijn enkel die toch al niet al te best was kon dat niet op prijs stellen. De boel maar goed ingesnoerd en toch doorgelopen. Zolang het vlak was ging het. Stijgen was ook wel te doen, maar afdalen... Vooral de laatste afdeling was vrij moeilijk. Door de regen was het glad en dan percentages van meer dan 45% moeten afdalen is niet leuk. T is net skieen zonder sneeuw dan.

Die avond sliepen we in een andere hut. Vlak bij een waterval in de buurt. Ik was even gaan liggen om mijn enkel iets rust te geven. De rest van de groep (3 canadezen, 3 belgische, 1 ier) waren alvast gaan zwemmen. Na een paar minuten was de boel terug, met bloedzuigers. Ben maar niet meer gaan zwemmen ook. Die avond in het kaarslicht met zijn allen nog wat gedronken en rond een uur of 10 naar bed. De laatste dag van de trekking ging opzich wel, het was redelijk vlak en het tempo niet al te hoog. Mijn enkel zo dik dat mijn schoen nog paste dus ik kon hem vastzetten en doorlopen. Aan het eind van de trekking mochten we nog gaan bamboeraften. Dit was niet leuk meer. De rivier super smerig, overal kwamen er riolen op uit, de takken hingen vol met plastic en andere troep en of ik dan even ging staan met mijn rotte enkel. 1 1/2 uur evenwicht zoeken is niet echt lekker op dat moment. Al was zitten in die bagger ook niet echt lekker. Na het raften terug naar het hotel. Eerst een hete douche en mijn schoenen weggegooid.


Savonds zijn we met de Ierse jongen naar een bar/restaurant een km of 20 buiten Chang Mai geweest. De manager van zijn guesthouse was dat aan het opzetten. Daar hebben we heerlijk gegeten, maar dan ook echt heel lekker. Met een manager daar die helemaal begon te glimmen als hij het over zijn eten had. Later speelde hij ook nog even wat gitaar, die man moet echt een cd opnemen, dit was gewoon goed. De Thaise accenten brachten toch iets extra's in de liedjes.